Fuldt overblik over din momsregistrering

Hvis du har en virksomhed og forventer en omsætning på mere end 50.000 DKK indenfor 12 mdr, skal du momsregistrere denne virksomhed. Denne økonomiske grænse for momsregistrering opdeler hhv. hobby virksomheder og fultidsvirksomheder.

Det er muligt selv, at klare det administrative arbejde omkring momsindberetninger, eller du kan vælge at få et eksternt, professionelt firma som Bogfoering.dk til at klare arbejdet for dig.

Vi kan overtage det administrative arbejde for dig, så du får frigjort ressourcer i virksomheden og samtidig kan være sikker på, at dine momsindberetninger lever op til de gældende krav.

Har du brug for bogføring, så kontakt os på 42 14 81 52 , eller udfyld formularen herunder. Så kontakter vi dig og aftaler nærmer om, hvad din nye bogholder skal gøre for dig.

Kort og godt: hvad er moms og momsregistrering?

 

Momsregistrering er en lovpligtig aktivitet, som finder sted hos virksomheder med en bestemt, årlig minimumsomsætning.

Moms betyder, at du på vegne af SKAT skal opkræve 25% i moms på salg af varer eller ydelser fra din virksomhed. Dette skal indberettes til SKAT og kan blive gjort enten kvartalsmæssigt eller årligt. Tidspunkter for momsindberetningerne vil blive oplyst i forbindelse med registrering af din virksomhed.

Når en virksomhed momsregistreres hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen får denne virksomhed samtidig et officielt CVR-nummer samt et registreringsbevis.

Hvornår skal momsregistrering finde sted?

 

Som hovedregel skal alle virksomheder registreres. Tidspunktet for hvornår momsregistrering skal ske, afhænger af en virksomheds omsætning.

Beløbet på 50.000 DKK./pr. år er den økonomiske grænse for momsregistreringer, der adskiller hobbyvirksomheder (med en omsætning på under 50.000 DKK.) fra såkaldte fuldtidsvirksomheder.

Det er med andre ord fuldtidsvirksomheder, som er pålagt at skulle registreres hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Derudover er det anbefalet at registrere din virksomhed, hvis du foretager mange handler med andre momsregistrerede virksomheder

 

Lyder det interessant?

 

Hvordan udarbejdes regnskaberne omkring moms?

 

Moms-indberetninger til SKAT foregår som en del af en virksomheds bogholderi.

Meget af det administrative arbejde omkring momsregnskaber foretages digitalt, og det er ikke kun store virksomheder, som i dagligdagen anvender og kan nyde godt af digitale løsninger omkring regnskabsopgaver.  

Her hos Bogfoering.dk kan vi hjælpe dig med at indføre et digitaliseret bogholderi, hvorved du slipper for fysisk papirdokumentation.

Vi kan hjælpe med at effektivisere arbejdet omkring de digitale løsninger, der findes for bogholderi. Derfor vil fokusset i vores rådgivning være på at optimere arbejdsprocesserne på de digitale platforme.

Der er både økonomiske, praktiske samt tidsbesparende fordele at hente ved at indføre et digitalt bogholderi omkring arbejdet med at indberette moms.

Pris for momsregistrering

Det er gratis at registrere din virksomhed for moms til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Dette kan gøres digitalt.

Når du vælger at ansætte en bogholder til at klare det administrative arbejde omkring momsindberetninger, vil prisen afhænge af den konkrete ydelse, du køber.

Prisen for momsregistrering vil blive influeret af omfanget af hjælp og rådgivning, du modtager fra en ekstern bogholder.

Vi kan hjælpe med udføre rådgivende ydelser til din virksomhed, såfremt I selv har en bogholder ansat. Eller I kan vælge af lade os om at udføre arbejdsopgaverne omkring jeres virksomheds momsregnskaber.

Hos Bogfoering.dk skræddersyr vi løsninger for dig, som matcher dine behov. Og der kan være en væsentlig besparelse at hente ved at overgå til digitalt bogholderi for at klare momsregistreringerne.

Vi tager udgangspunkt i, at virksomheder er forskellige i størrelse, og derfor kan du selv vælge den løsning, som er mest fordelagtig for dig og din virksomhed.

Vores pakker består af månedlige betalinger. Derved kan du få hjælp i netop det omfang, du har brug for.